Ga naar de inhoud

Met Volharding een Reis om de wereld

Maar voordat de reis om de wereld begint, stelt muziekvereniging Volharding zich op voor de Zandse kerk om met een mars de onthulling van de Zandse vlag, muzikale luister bij te zetten.

Volharding_Reis_030Als de vlag fier in top wappert stelt het A-orkest van Volharding zich op in de kerk. De mars, San Angelo, begeleidt de intocht van de vlaggen van de vele landen die deze middag muzikaal worden aangedaan. Stewardess Toosje Hendriksen geeft nog wat instructies en controleert of alle aanwezigen klaar zijn voor een spannende vliegreis met de Boeing 747. Fasten you seatbelts, de vlucht gaat beginnen.

A-orkest en slagwerkgroep wisselen elkaar af met muziek, afkomstig uit alle delen van de wereld. Of het nu Rusland, Israel of dichter bij huis, zoals Frankrijk of Spanje is, met de flightsimulator op de achtergrond, waan je je zo een heel eind weg. Nadat we wat zijn weggedroomd in de Pacific, krijgt het vliegtuig te maken met flinke turbulentie. De captains, Casper Braafhart, dirigent van het A-orkest en Melvin Puijn, instructeur van de slagwerkgroep laten zich niet van de wijs brengen en zetten op veilige hoogte, koers naar Afrika. Maar eerst laten de leerlingen van de slagwerkgroep en de leerlingen van het instaporkest het publiek horen hoe geweldig het is om muziek te maken.

A-orkest en slagwerkgroep sluiten gezamenlijk af met het opzwepende stuk, Africa, waarmee de landing wordt ingezet.

Nadat het vliegtuig veilig is geland bedankt voorzitter, Theo van Vuuren, iedereen die heeft meegewerkt aan deze vrolijke, muzikale middag en hij roept iedereen op: Muziek maken kun je heel goed alleen, maar met z’n allen klinkt het toch fantastisch? Jongeren en ouderen, kom er bij. Kies een instrument. Je zult zien dat je er plezier aan beleeft.

Bekijk ook de andere foto’s die gemaakt zijn door Henk Sluiter