Ga naar de inhoud

Muziekvereniging Volharding Eerste Lingewaardcup

Meedoen is belangrijker dan winnen. Je leest het te pas en te onpas. En wij, van Volharding, vonden dat ook. De uitnodiging van Muziekvereniging St. Caecilia uit Doornenburg, om samen met andere muziekverenigingen uit Lingewaard een muzikale middag in te vullen, namen we graag aan. Elke muziekvereniging kreeg 20 minuten speeltijd en daar werd ons repertoire op afgestemd. Met vijf stukken onder de arm werden we op zondag, 25 november, gastvrij ontvangen in het schuttersgebouw in Doornenburg. Muziekvereniging St. Caecilia had er echt werk van gemaakt. Behalve koffie en thee, was er gebak, broodjes, soep, of, als je wilde een tosti of zo. En een enthousiaste bediening achter de bar. Maar wat vooral opviel was hoe goed het georganiseerd was en hoe vriendelijk wij, leden van de muziekverenigingen werden geholpen met het vinden van onze plaatsen voor instrumenten, inspelen, jassen, tassen. Overal was aan gedacht. Compliment aan de organisatie.

Na de opening door St. Caecilia mocht het A-orkest van Volharding de vijf ingestudeerde stukken spelen voor een volle zaal en Jacob de Haan. Componist en arrangeur van wereldfaam, die elk optreden van de deelnemende muziekverenigingen zou beoordelen.
The Pacific was het eerste stuk wat we speelden, gevolgd door Flashdance …. What a feeling, Queen of the Dolimites en Let it go. We sloten af met het door onze eigen dirigent, Casper Braafhart, gearrangeerde On the Quarterdeck.

Na Volharding was het muziekvereniging Udi uit Bemmel die het optreden mocht verzorgen. Gevolgd door St. Caecilia uit Angeren en St. Caecilia uit Gendt die het muzikale gebeuren mocht afsluiten. Hoe de uitslag ook zou uitvallen. Het was een geslaagde muzikale middag met dank aan St. Caecilia uit Doornenburg die het initiatief voor deze middag had genomen.

Ja. Meedoen is belangrijker dan winnen. Maar het is toch wel lekker dat aan het einde van de middag Jacob de Haan muziekvereniging Volharding de complimenten maakt en als eerste uit de bus laat komen. Behalve dat het een gezellige dag was met lekker muziek maken (en luisteren) gaat Volharding ook nog met de Lingewaardcup naar Huissen. En daar zijn we best een beetje trots op.