Ga naar de inhoud

Muziekvereniging “Volharding” was aanwezig op het pleinfeest bij basisschool “Het Sterrenbos” in Huissen Zand

Wij vinden dat kinderen op de basisschool in aanraking moeten komen met muziekinstrumenten en dus had het bestuur van “Volharding” contact gezocht. Vanuit de schoolleiding werd direct positief gereageerd en aangegeven dat zij in het schoolpleinfeest een mooi moment zagen om ons bij de kinderen te presenteren.
DSC_7497Vrijdag 17 juni was het zover. Verschillende instrumenten werden op de speelplaats van het Sterrenbos uitgestald tussen vele andere activiteiten en spellen. Gelukkig had  men voor een partytent gezorgd, want er waren regenbuien voorspeld. Om 16.00 uur werd het feest officieel geopend. Al snel kwamen de kinderen naar onze stand om zelf te ervaren hoe leuk het is om op een instrument te spelen. Sommige kinderen hadden in eerste instantie nog wat moeite om een mooi geluid uit een blaasinstrument te krijgen, maar met hulp van enkele muzikanten lukte dat toch snel en zag je het enthousiasme bij veel kinderen groeien. Ondanks de toch wel enkele zware regenbuien was het heel gezellig en lekker druk en werden zowel de blaas- als ook slagwerkinstrumenten veel uitgeprobeerd. Er waren zelfs enkele ouders die het wel eens wilden proberen.
DSC_7438

 

We hebben flyers uitgedeeld met een uitnodiging om zich aan te melden voor 4 proeflessen, zodat kinderen wat meer ervaring kunnen op doen op een instrument naar keuze.

 

Theo van Vuuren heeft de hele middag foto’s gemaakt en die kunnen worden bekeken en eventueel gedownload door op deze link te klikken.

 

 

flyer straatspeeldag 2016 van power point