Ga naar de inhoud

Straatspeeldag voor “Volharding” groot succes.

Na een jaar absentie werd dit jaar de Nationale Straatspeeldag ook weer in Huissen gehouden en was ook Muziekvereniging “Volharding”, zoals de 4 jaar daar voor weer van de partij.

Straatspeeldag_2016_451Dit jaar had de organisatie de straatspeeldag in het centrum van Huissen rond de markt opgezet. Volharding had een leuke kraam in de Vierakkerstraat toegewezen gekregen. Een hele mooie plek met voldoende ruimt om al onze blaas en slagwerk instrumenten kwijt te kunnen.

Om 12.30 uur waren Hennie Bierman, Katja Mensink en Theo van Vuuren bij de stand om de instrumenten uit te pakken en de kraam klaar te maken. Al snel kwam er versterking van Maria Arends, Nick Verburgt en Malvin Puijn. Uiteindelijk kwamen daar nog bij Hanneke Verhagen, Roel van de Kwast, Ronald Hendrikx, Kim Gertsen en Allice van Aalten.

Om 13.30 uur kwamen de eerste kinderen schoorvoetend naar onze stand om een instrument uit te proberen. Wat is dat een prachtig gezicht om de kinderen met ingespannen gezichten te zien ploeteren om wat tonen uit een klarinet, saxofoon, trompet, schuiftrombone of bariton te krijgen. Ook bij de slagwerk afdeling werd het steeds drukker. Er werd er lustig op los geslagen, om het wat oneerbiedig te zeggen. Na ongeveer een uur stonden er zo veel kinderen bij onze stand dat ze zelfs op elkaar moesten wachten.

Wat was het weer leuk om de kinderen me t zo veel enthousiasme bezig te zien. Er zaten heel veel kinderen bij die al heel snel een mooi toon op het instrument konden halen.  Er was er zelfs een bij, hij was net 3 jaar, die op alle blaasinstrumenten, van Klarinet tot aan Bariton en tenorsax bij de eerste aanzet al een zuivere toon uit het instrument kreeg. Ook was er een jongetje met down die zo enthousiast was dat hij het instrument pakte en direct blazend mee over straat wilde lopen. Katja had ook nog een prachtige flyer gemaakt met informatie over “Volharding” en hoe je een vervolg kunt geven aan deze eerste kennismaking met muziek.

Gelukkig hadden wij Henk Sluiter uit Angeren weer bereid gevonden om overal foto’s van te maken. Henk is inmiddels onze hof fotograaf en weet iedere keer weer de prachtigste plaatjes te schieten.Straatspeeldag_2016_369

Het was weer een intensieve maar prachtige dag voor zowel de kinderen als de aanwezige leden. Met zijn allen hebben wij er een prachtige straat speel spektakel van gemaakt.

Het ligt nu in de bedoeling dat kinderen 4 proeflessen kunnen aanvragen zodat ze wat meer tijd krijgen om te ervaren hoe leuk het is om een blaas of slagwerkinstrument te bespelen.

De ouders/verzorgers kunnen hun kind aanmelden via het mail adres info@volhardinghuissen.nl of opleidingen@volhardinghuissen.nl.

 

Als je deze link volgt kun je alle foto’s, gemaakt door Henk Sluiter, bewonderen.