Ga naar de inhoud

Muziekverenigingen Lingewaard gaan de strijd aan

Muziekvereniging Volharding uit Huissen won in 2018 de  Lingewaardcup en organiseert daarom de 2e editie van dit evenement op zondag 27 november. In de Zandse Kerk, aan de van Wijkstraat in Huissen, zullen 6 muziekverenigingen uit de gemeente Lingewaard elkaar muzikaal proberen te overtreffen.

Deelnemers

Voor iedereen is er zondag tussen 12.30 en 16.00 uur een aardige variatie van muziek te beluisteren. Organiserende muziekvereniging Volharding opent om 12.45 uur de muzikale middag. Het optreden van muziekvereniging UDI uit Bemmel neemt daarna het podium over. Voor de pauze is het de beurt aan het Stedelijk Orkest Huissen om te laten horen wat zij voor deze middag hebben ingestudeerd.

Na de pauze staat het optreden van Sint Sebastianus uit Gendt gepland, gevolgd door Sint Ceacilia Gendt. Het slotakkoord is voor Jong Sebastianus Gendt.

Iedere vereniging brengt in 20 minuten een kort muzikaal programma waarbij het geven van positieve feedback wordt overgelaten aan Jos Jansen. Jos is geen onbekende in de muziekwereld. Hij heeft de nodige ervaringen opgedaan als dirigent bij verschillende muziekverenigingen en is een fenomeen op de trombone. Jos speelde jarenlang bij de Marinierskapel. Ook trad hij vaak op als ‘Jos & Co’. Uiteindelijk zal hij beslissen welke muziekvereniging met de prijs naar huis gaat.

Gezelligheid hoog in het vaandel

Voor muziekvereniging Volharding ligt het accent vooral op het organiseren van een gezellige middag voor muziekverenigingen en bezoekers. De Zandse Kerk wordt sfeervol ingericht en hapjes en drankjes zijn op verschillende plekken verkrijgbaar. Uiteraard zullen er voldoende zitplaatsen aanwezig zijn en, omdat het toch vooral om gezelligheid gaat, ontbreken statafels niet en is de bar de hele middag open.

Het evenement is gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig.