Ga naar de inhoud

Organisatie Lingewaardcup groot succes

De voorbereiding

Zondag 27 november kon Muziekvereniging Volharding dan eindelijk de 2e Lingewaard cup houden. Door corona moest het evenement twee keer worden uitgesteld. Door een nieuwe uitbraak van corona, dit najaar,  sloeg nog even de twijfel toe. Toch maar beginnen met de organisatie van het evenement. De commissie voor de Lingewaard cup heeft de plannen uitgewerkt, werkgroepen samengesteld, afspraken gemaakt met de leden van Volharding en vrijwilligers van buiten de vereniging gevraagd om te helpen op momenten dat ze zelf handen tekort kwamen.

Op de zaterdagochtend, voor de grote dag, kwamen verschillende werkgroepen bij elkaar om, samen met vrijwilligers van de Zandse Kerk en ondersteuners van het Gemeenschapshuis Huissen-Zand, de gebouwen in gereedheid te brengen. Zo’n 300 muzikanten moesten worden ontvangen. Parkeerplekken zichtbaar maken, lokalen inrichten, het terrein versieren, de Zandse Kerk inrichten, de catering voorbereiden. Het liep als vanzelf.

Optredens op zondag

Op de zondagochtend, half elf, kwamen de leden al weer bij elkaar in de Zandse Kerk om de puntjes op de i te zetten zodat om 12.45 uur Volharding als eerste de aftrap van het muziekevenement kon verrichten. Na Volharding kwam muziekvereniging UDI uit Bemmel acte de préséance geven. En niet onverdienstelijk bleek later. Het Stedelijk Orkest uit Huissen maakte het programma voor de pauze compleet en kreeg veel lof van het publiek over de uitvoering van Lord of the dance.

Na de pauze vervolgde St Sebastianus Gendt het optreden. Een flink orkest en een imposante slagwerkgroep die voor de begeleiding zorgde. De kleinste, maar niet de minste muziekvereniging, Sint Caecilia uit Gendt was als voorlaatste aan de beurt, waarna het stokje werd overgedragen aan de jongeren van Jong Sint Sebastianus. Prachtig om te horen en te zien met wat voor enthousiasme deze jonge muzikanten de harten van het aanwezige publiek stalen.

De winnaar

Na het optreden van Jong Sint Sebastianus was er een aangename en gezellige pauze. Maar er viel nog wel een prijs uit te reiken. Jurylid Jos Janssen, die alle optredens van de muziekverenigingen had beoordeeld had even tijd nodig om tot een eindoordeel te komen. De winnaar van de 2e Lingewaard cup werd Muziekvereniging UDI Bemmel. Wethouder Aart Slob reikte de waarde cheque uit aan de voorzitter van muziekvereniging UDI.

In het slotwoord van de voorzitter van Muziekvereniging Volharding werden alle vrijwilligers, het bestuur van Stichting de Zandse kerk en het beheer van het Gemeenschapshuis bedankt. Ook bedankte hij voor de financiële bijdrage van de Bemmel-Haalderen Stichting en het Gerrit Jeurissen Fonds.

Tijdens de gezellige nazit konden we met z’n allen terugkijken op een prachtige muzikale dag.

Wil je meer foto’s en film van de optredens zien klik dan hier