Ga naar de inhoud

Muzikaal Afscheid van Casper Braafhart.

Na het officiële afscheid na de repetitie op maandag 13 mei hebben we Casper nog een keer verrast op zaterdag 25 mei met een laatste muzikale groet tijdens het concert van Harmonie Caecilia Angeren. In maart ontvingen we een speciaal verzoek van de organisatoren van het themaconcert van Angeren om samen één laatste nummer te spelen als verrassing voor Casper. Voor Casper was niet alleen het concert op 5 mei met Volharding belangrijk, maar ook dit themaconcert met Ceacilia Angeren markeerde zijn laatste optreden als dirigent. Casper vond het tijd om meer tijd door te brengen met zijn gezin en te genieten van zijn pensioen.

Het was bij beide verenigingen bekend dat Casper een bijzondere voorliefde had voor het nummer “Highland Cathedral” en zelfs zijn eigen arrangement ervan had gemaakt. Angeren stelde voor om dit stuk, zonder dat Casper ervan wist, gezamenlijk met Volharding als laatste te spelen. Alle leden van het A-orkest omarmden dit idee, vooral omdat ons vorige concert een persoonlijk tintje miste.

Na te hebben gerepeteerd op vrijdag om 19.30 uur met Caecilia Angeren en een doedelzakspeler, stonden we zaterdagavond om 22.00 uur klaar om de zaal van het Dorpshuis van Angeren binnen te gaan. Na de ontroerende woorden van de voorzitter van Angeren, begonnen de drums te roffelen en speelde de doedelzakspeler. Vanuit beide kanten van de zaal liepen we al spelend binnen. Het orkest van Caecilia speelden vanaf het podium. Het was een ontroerend gezicht hoe beide verenigingen erin slaagden om Casper te raken met dit gezamenlijke optreden.

Na afloop moest Casper toegeven sprakeloos en verrast te zijn door het ontroerende afscheid dat beide verenigingen hadden georganiseerd. Hij wenste beide groepen succes met het vinden van een nieuwe dirigent en beloofde ons te blijven volgen, uitkijkend naar toekomstige optredens.