Ga naar de inhoud

Nieuwjaarsconcert als een stilte na de storm

Het nieuwjaarsconcert van muziekvereniging Volharding, op zondag 5 januari 2014, was een goed begin van het nieuwe jaar.

De Valom was die dag goed gevuld met publiek en muzikanten die er samen iets moois van wilden maken. Een concert waarin alle lagen van Volharding acte de presence gaven. Het startersorkest en het opleidingsorkest onder leiding van Jasper  Arts speelden wat stukken in de kerstsfeer en enkele door Jasper zelf gearrangeerde stukken. De slagwerkgroep wist het publiek te boeien met zowel subtiele als tot danceachtige muziekstukken. Het A-orkest onder leiding van Casper Braafhart speelde onder andere het gevoelige Haert of Lithuania, de lekker in het gehoor klinkende Annen-Polka en voor iedereen die wilde meezingen, de Ode aan het Nederlied.

DSC_0068 

Behalve muziek was er tijdens het nieuwjaarsconcert ook nog wat te vieren. Klarinettiste Kim Gertsen werd door voorzitter Theo van Vuuren naar voren gevraagd. De voorzitter sprak Kim toe vanwege haar 12,5 jarig jubileum en benadrukte dat met versierselen en bloemen. 

Volharding had een lekker stuk muziek gemaakt waar later nog met voldoening op werd teruggekeken.

 

 

Door op de foto te klikken kom je op de foto site en vind je er meer van het concert.