Ga naar de inhoud

Prachtige reacties naar aanleiding van optreden slagwerkgroep bij de Klup Over-Betuwe.

De Klup Over-Betuwe is een stichting die zich als doel stelt bij te dragen aan het maatschappelijk leven van mensen met een verstandelijke beperking

De leden van de slagwerkgroep van Volharding hebben al vaker een optreden verzorgt voor de Klup leden. Op vrijdag 21 april stond er weer een optreden gepland in de Zandse kerk en daar werd door de Klupleden weken naar uit gekeken. Om 19.10 uur kwam de slagwerkgroep met alle percussie instrumenten de kerk in lopen.

Toen ik zaterdagmorgen om 8 uur in de kerk kwam, wij moesten de kerk weer in orde maken voor een uitvaart om 10.00 uur kreeg ik van alle kanten te horen hoe geweldig het optreden vrijdagavond geweest was. Helaas kon ik er zelf niet bij zijn maar het was meer dan een groot succes. De afgelopen dagen heb ik nog diverse vrijwilligers en bestuursleden van De Klup gesproken en iedereen spreekt dol enthousiast over, wat onze jongens en meisjes van de slagwerkgroep, voor de aanwezigen neergezet hebben.

De leden van de slagwerkgroep hebben de Klup leden een spectaculaire avond bezorgd en laten zien en horen dat  Muziekvereniging Volharding midden in de samenleving staat.

Hieronder een stukje, door Sjaak Bouwmeister interim voorzitter van de Klup geschreven, die in het Gemeentenieuws geplaatst gaat worden.

 

 

 

De Klup. ontvangt de slagwerkgroep van de Volharding in de Zandse Kerk.

Enige weken geleden kwamen wij in contact met de slagwerkgroep van de Volharding. Toen de eerste contacten er waren, kwamen wij er als De Klup met de Volharding( Nick Verburcht) al snel uit, dat wij maar eens snel bij elkaar moesten komen. Onze leden van De klup zijn dol op muziek en kunnen daar zichtbaar van genieten. Zo werden de agenda’s getrokken en vonden we samen de vrijdag 21april als datum. Daar de Volharding naast ons in de Zandsekerk gehuisvest is, kwamen zij voltallig en te voet met hun instrumenten om 19.10 uur de kerk binnen wandelen. In no-time stonden zij geïnstalleerd op het podium. Ook de leden van de slagwerkgroep waren licht nerveus, maar hadden er ook zichtbaar zin in om er een geweldig optreden van te maken. Toen al onze leden van de K.|.uq binnen waren en interim voorzitter sjaak Bouwmeister hen welkom had geheten konden zij hun eerste nummer ten gehore brengen. In de zaal begon een ieder te klappen en op de tafels mee te tikken op het ritme van de groep. Wat een geweldig gezicht om hen zo te zien genieten van dit optreden. Maar het mooiste moest dan nog komen!! Iedereen die met de muzikanten wilde meedoen, werd voorzien van een klein slaginstrument en werd gevraagd zich tussen de muzikanten te voegen. Dit was een feest voor iedere aanwezige en voor we het wisten werd om 20.45 het laatse nummer aangekondigd. Voor de Klupleden was dat niet het einde van de avond, deze wordt altijd afgesloten met een “disco”. Dat ook de muzikanten het een feestje vonden, bleek wel uit het feit dat ook zij met de polonaise hebben meegelopen en nog gezellig een drankje hebben meegedronken.

Een ieder was het er na afloop over eens, dat dit een vervolg moet hebben. (sjaak Bouwmeister)