Ga naar de inhoud

Rondgang met de versierde fietsen tijdens Koningsdag.

Na 2 jaar hebben wij tijdens Koningsdag 2022 weer de kinderen met hun versierde fietsen kunnen begeleiden bij hun rondgang over het Binnenveld. Al vanaf het moment dat ik in Huissen ben komen wonen, in 1975,  begeleide Muziekvereniging “Volharding”  ieder jaar de optocht met versierde fietsen georganiseerd door het oranje comité.

Toen het oranje comité van het Zand geen vrijwilligers meer konden vinden en derhalve stopten heeft het Oranje comité van het Brouwersland ook de organisatie voor de kinderen van het Zand op zich genomen. Volharding vanaf dat moment altijd hun muzikale bijdrage blijven leveren.

Zo stonden woensdag morgen 27 april om 9.00 uur de slagwerkgroep en een deel van het A orkest van Volharding opgesteld om samen met de aanwezige kinderen de optocht te starten. Wat jammer was, en dan vooral voor de vrijwilligers van het Oranje comité, was het kleine aantal kinderen die met hun versierde fietsen mee liepen. Maar je kon aan de gezichten van de kinderen zien dat zij het heel leuk vonden om hun creaties aan de inwoners te kunnen laten zien.

Bij terugkomst en na het spelen van het Wilhelmus konden de kinderspelen beginnen. Het werd langzaamaan wat drukker.  Een aantal leden van Volharding moesten snel weer weg want zij moesten om 10.30 uur bij de 11 vlaggenmasten zijn om met het Torkest daar het vlag hijsen muzikaal te begeleiden.

Ik wil toch graag aan de leden van het Oranje comité mijn waardering uitspreken voor hun inzet om de kinderen van Huissen Stad en het Zand de gelegenheid te geven om Koningsdag gezamenlijk te vieren. Uit ervaring weet ik wat voor een enorme inzet verlangt wordt van deze mensen. Ik hoop dan ook dat volgend jaar de opkomst van de kinderen groter zal zijn. Zodat ze zien dat ze het niet voor niets doen.

Theo van Vuuren, Voorzitter Muziekvereniging Volharding.