Ga naar de inhoud

Slagwerkconcert Muziekvereniging Volharding Huissen.

Op zondag 12 oktober 2014 heeft de slagwerkgroep weer haar jaarlijkse slagwerkconcert gehouden. Het was weer een waar spektakel.

De slagwerkgroep West Percussion uit ’s Gravenzande ( ja, van de andere kant van Nederland ) begon om twee uur met een spectaculaire opening. Voor het publiek was gelijk duidelijk wat slagwerk precies inhoudt en ze hebben een brede muziekkeuze ten gehore gebracht, van concertstukken tot samba. Het plezier dat zij hierbij uitstraalden kwam de muziek alleen maar ten goede, en geeft ook aan hoe leuk het is om samen muziek te maken. Door een sterfgeval verviel helaas het optreden van de slagwerkgroep Liemers Harmonie Duiven. We hopen hen bij een ander slagwerkconcert van onze vereniging te kunnen zien en horen.

Na de pauze was het de beurt voor onze jeugdslagwerkgroep. Deze is inmiddels uitgegroeid tot een groep van 13 leden en hier heeft ook een enorme groei plaatsgevonden. Nadat zij allemaal voorgesteld waren aan het publiek, hebben zij een prachtig optreden verzorgd. De klapper kwam aan het eind toen zij het nummer Hello ten gehore brachten samen met de bassist Benno Duikers, zangeres Stephanie van Werkhoven en de danseressen van de showdansgroep Sparkle van SBOB. Na weer een korte pauze, waar het publiek zich te goed kon doen aan zelfgemaakte appelflappen, was het de beurt aan de slagwerkgroep.

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_2014102202″] Zij begonnen met een prachtig nieuw stuk dat speciaal ingestudeerd is voor het NK 2015. Door de geweldige score van 90.42 punten op het concours afgelopen mei, mag de groep op 31 januari deelnemen aan dit NK. En ook deze groep heeft samen met de bassist, zangeres en de showdansgroep FLame gezorgd voor een fantastisch eind van dit zeer geslaagde slagwerkconcert. Speciaal willen wij nog de Streekballetschool Overbetuwe bedanken voor hun deelname aan dit concert.