Ga naar de inhoud

Slagwerkgroep Volharding Huissen Nederlands kampioen

Op zaterdag 13 april heeft de slagwerkgroep van Volharding deelgenomen aan de ONSK in Barneveld, waarbij de slagwerkers in de basis klasse met 86,5 punten eerste werden van de acht deelnemende verenigingen, en hierbij het Nederlands kampioenschap binnenhaalde.

Voor onze slagwerkers was het een zeer lange en spannende dag, aangezien Volharding bij de loting als 8e uit de bus was gekomen, konden zij pas rond 14.00 hun instrumenten klaar gaan zetten en kijken of de opgebouwde focus van de generale repetitie s’morgens om 9.00 kon worden vastgehouden.

Eindelijk was het zover en kon het stuk Smoking Surfaces van Tim van Klompenburg ten gehore worden gebracht in de mooie volle zaal van het Schaffelaar theater in Barneveld.

Onder leiding van dirigent Melvin Puijn werd het stuk op een prachtige en sfeervolle manier neergezet, en waren alle verschillende klanken tot in detail te horen, zodat na afloop velen van ons wisten dat het stond als een huis, en we met een goed vertrouwen de uitslag konden afwachten.

Nadat de instrumenten weer naar Huissen waren gebracht, was er nog tijd over om een aantal verenigingen te zien en te beluisteren in de midden en top klasse. (in totaal deden er 464 slagwerkers aan deze ONSK mee).

Maar tegen de klok van 21.30uur was het dan zover, eindelijk de prijsuitreiking, waarbij de grote zaal tot de nok gevuld was, en de spanning te snijden.

Toen de punten bekend werden gemaakt, en onze zeven voorgangers niet hoger kwamen dan 85 punten, brak het gejuich los toen werd omgeroepen dan Volharding uit Huissen 86,5 punten had gescoord en de prachtige kampioensschaal mee naar Huissen kon nemen.