Ga naar de inhoud

Slagwerkspektakel groot succes.

De (jeugd)slagwerkgroepen van “Volharding” kunnen terugkijken op een prachtige dag. Het is inmiddels een traditie geworden dat de slagwerkgroep in oktober het publiek vermaakt met een slagwerkspektakel.

Dit jaar deden naast de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep van “Volharding ook de slagwerkgroep “Sla je Slag uit Dieverbroek en Drumcombinatie Afferden Puiflijk (DCAP) mee aan deze middag.

De Slagwerkgroep uit Dieverbroek beet het spits af met enkele prachtige melodische nummers. Na dit optreden was het de beurt aan Drumcombinatie Afferden Puiflijk onder leiding van Melvin Puin om te laten horen wat zij kunnen. Het was voor hen tevens de try-out voor het concours over 2 weken. Na het optreden van DCAP kon de jeugdslagwerkgroep van “Volharding” laten horen waarvoor zij de afgelopen maanden hadden gerepeteerd. Als laatste trad de slagwerkgroep van “Volharding” op. Ook voor hen was het de try-out voor hetzelfde concours waar ook DCAP naar toe gaat. Speciaal voor deze optredens was Ruud Beumer (o.a. dirigent geweest van het luchtmacht kapel) bereid gevonden om naar beide verenigingen te komen luisteren en te becommentariëren. Beide verenigingen hebben hun prachtige concoursprogramma laten horen. Het in grote getale aanwezige publiek genoot zichtbaar van alle optredens.

Ook heeft de (jeugd)slagwerkgroep van Volharding deze middag een nieuwe 4e pauk in gebruik genomen, die geschonken is door de vrienden van Volharding.

Heeft u het slagwerkspektakel dit jaar gemist? Omroep Lingewaard.nl heeft van deze dag opnames gemaakt. klik voor een impressie van deze dag op onderstaande link.  Omroep Lingewaard.nl/slagwerkspektakel.

Klik op deze link voor een foto impressie.