Ga naar de inhoud

Ter nagedachtenis aan John Wolters

Op zondag 26 september 2021 ontving ik het droevige bericht dat John Wolters op 67 jarige leeftijd is overleden.

John Wolters is voor de oudere leden van Muziekvereniging Volharding een bekend persoon. De jongeren onder ons kennen John wellicht alleen van zijn aanwezigheid tijdens onze optredens en activiteiten.

John is in 1976 lid geworden van Muziekvereniging Volharding. Paul, zijn jongere broer was al in 1973 muziek gaan maken bij Volharding. En zo kwam John in aanraking met Volharding en dat heeft hem nooit meer los gelaten. Hij is begonnen als tamboer. John heeft het nog geprobeerd om op de Tuba te gaan blazen maar het was al snel duidelijk dat dit niet Johns ding was.

Deze periode was voor Volharding een woelige tijd waarbij een fusie tussen Semper Crescendo en Volharding de gemoederen bezig hield. Het was John die de handschoen op pakte en begin 80 als voorzitter onze vereniging door deze zware tijd heen loodste. Toen ik in 1985 bij Volharding kwam heb ik voor het eerst kennis mogen maken met John. Wat mij nog bij staat is de manier hoe John over Volharding sprak. Een bevlogen lid die altijd bezig was om de vereniging verder te helpen. Al speelde hij geen instrument meer. Maar niet alleen Volharding was zijn passie. Hij heeft ook via de politiek getracht om de Huissense bevolking en in het bijzonder de Zandse bevolking vooruit te helpen. Tijdens de afgelopen jaren was John vaak aanwezig bij optredens en activiteiten die wij organiseerden en als hij kon helpen deed je nooit voor niets een beroep op hem. Ondanks zijn broze gezondheid bleef hij zeer betrokken.

Half augustus kwam ik John tegen in de Zandse kerk tijdens onze wekelijkse klusdag. John had zich begin augustus aangemeld om als conciërge de vrijwilligersgroep te komen ondersteunen. Tijdens ons gesprek viel mij op dat hij erg hees was en hij vertelde dat hij enkele dagen daarvoor bij een specialist geweest was omdat de heesheid al een periode aanhield. Hij zou die donderdag uitsluitsel krijgen. Hij beloofde mij op de hoogte te houden.

Groot was dan ook mij schrik toen ik een appje ontving waarin John mij mededeelde dat er kanker geconstateerd was met uitzaaiingen naar de longen. De vooruitzichten waren niet goed maar hij bleef positief. Ook binnen onze vereniging werd ontzet gereageerd op dit bericht. Wij hadden allemaal de hoop dat John met een eventuele operatie nog meer tijd zou krijgen om van zijn, net in september 2020, ingegane pensioen te kunnen genieten. Dit is hem echter niet meer gegund geweest. Binnen enkele weken ging zijn gezondheid zo snel achteruit dat John op 16 september opgenomen moest worden in een hospice. John heeft altijd de regie in eigen hand gehad en de regie over zijn  uitvaart heeft hij ook in eigen hand kunnen houden. Helaas is het ons niet meer gegund om nog een keer met John te kunnen spreken.

Met John gaan wij een bevlogen verenigingsman verliezen. Een man die zich 45 jaar van de 67 jaar die hij op deze wereld mocht zijn, ingezet heeft om Volharding te maken wat het nu is. Een gezonde muziekvereniging die de Huissense en in het bijzonder de Zandse gemeenschap laat genieten van de muziek. Graag wil ik ook de naaste familie van John heel veel sterkte wensen.

John, goede reis. Bedankt voor al jouw inzet.

Namens de leden en het bestuur van Muziekvereniging Volharding.

Theo van Vuuren, voorzitter.