Ga naar de inhoud

Volharding op Schoolpleinfeest van het Sterrebos.

Om de twee jaar organiseert het Sterrebos (voorheen Jozefschool) een schoolplein feest. 2 jaar geleden was “Volharding” ook aanwezig met een stand en het instaporkest. Kort voor de vakantie, de vereniging was al met vakantie, ontvingen wij het verzoek weer medewerking te willen verlenen aan dit festijn. Dit plaatste ons voor een dilemma want buiten het bemannen van een stand was ook gevraagd om de leerlingen weer een optreden te laten verzorgen. Helaas hebben wij in februari moeten besluiten om het leerlingenorkest toen nog bestaande uit leerlingen van St Caecilia Angeren en Volharding op te heffen. Wij hebben niet voldoende leerlingen meer om zo’n orkest in stand te houden. Omdat iedereen op vakantie was hadden wij besloten om hier na de vakantie mee verder te gaan.

Half augustus ontvingen wij aanvullende informatie en bleek dat het festijn al op 31 augustus zou moeten plaats vinden. Wij vonden het wel belangrijk om ons op die dag te laten zien en de kinderen, maar zeker ook ouders, kennis te laten maken met een blaas of slagwerk instrument. Gelukkig was de animo onder de leden groot om van 16.00 uur tot 19.00 uur de stand te bemannen.

Om 15.00 uur waren enkele muzikanten aanwezig om de instrumenten van het gemeenschapshuis naar het schoolplein te brengen en in de stand uit te stallen. Ook enkele slagwerkers sjouwden de hun instrumenten naar het schoolplein. Langzaam aan kwamen de eerste kinderen nieuwsgierig bij onze stand en wilden toch wel eens een instrument proberen. Als dan de eerste schapen over de dam zijn volgen er meer en zo werd het steeds drukker bij zowel de blazers als ook de slagwerkers.  Ons doel van zo’n middag is natuurlijk om de kinderen maar vooral ook de ouders enthousiast te maken om bij onze vereniging te komen muziek maken. Er werd dan ook veel met de ouders gesproken en de flyers die door resp. Katja Mensing en Antoine Goldsmid gemaakt waren zijn aan de ouders meegegeven. Het is iedere keer weer mooi om de blije en trotse gezichtjes te zien als de kinderen een geluid uit de blaasinstrumenten produceren. Sommigen van hen krijgen direct op  elk instrument een mooi geluid en anderen moeten heel veel moeite doen een toon uit een instrument te krijgen. Zelf sprak ik een ouder die vroeger een Uebel klarinet heeft gespeeld en pas op Marktplaats een klarinet had gekocht. In de harmonie wereld wordt haast geen Uebel klarinet meer gebruikt en ook “Volharding” heeft alleen maar klarinetten met het Boehm systeem.

Maar wat te doen met de vraag om een optreden. Gelukkig hebben wij binnen “Volharding” het “Torkest” bestaande uit 14 muzikanten die het leuk vinden om muziek te maken. Wij konden dan ook 11 mensen, inclusief een invaller, bij elkaar krijgen en hebben een half uur kunnen invullen. Uit reacties van ouders heb ik kunnen opmaken dat ze het een leuke afwisseling vonden van de middag.

Het is een leuke middag geworden waarbij “Volharding” zich weer van zijn beste kant heet laten zien. De school leiding maar ook de buitenschoolse opvang was dan ook heel blij met onze bijdrage en willen ook graag medewerking verlenen om de samenwerking met “Volharding” meer uit te breiden. Want zeg nou zelf, er gaat niet boven samen op een leuke en ontspannende manier muziek te maken.

voor het publiceren van de foto’s hebben wij toestemming van ouders, verzorgers