Ga naar de inhoud

Voorspeelavond Muziekvereniging Volharding

Een paar weken voor de voorspeelavond worden muziekdocenten en leerlingen druk met het uitzoeken van de muziek die op de voorspeelavond wordt gespeeld. Er wordt stevig met de stukken geoefend want je wilt natuurlijk wel goed voor de dag komen. En dan is het zaterdag, 14 april. In verschillende zaaltjes in het Gemeenschapshuis Huissen-Zand nemen de docenten en de leerlingen nog gauw even wat lastige maten door. En dan is het wachten tot je mag opkomen. 

Om 19.00 uur zit de fraai aangeklede, grote zaal van het gemeenschapshuis stampvol met publiek. Vaders, moeders, broers en zusjes, opa’s en oma’s. Heerlijk, wat een sfeer. Je voelt de spanning.De voorzitter begroet de aanwezigen en bedankt bestuur en vrijwilligers van het Gemeenschapshuis. En dan gaat het beginnen. 

Het spits wordt afgebeten door de klarinetten. Nancy laat met haar leerlingen zien en horen dat muziekles, op verschillend niveau, tot fraai samenspel kan leiden. Elke leerling heeft z’n eigen partij geoefend en met samen klinkt het erg mooi. Henri laat eerst de saxofoonleerlingen opkomen. Ze spelen alleen, of in duet maar ook samen met de docent. Daarna komen zijn klarinetleerlingen.

Rianne had deze avond een dubbelrol. Omdat Kim net was geopereerd kon zij haar blokfluitleerlingen niet begeleiden. Dat deed Rianne. De kinderen met blokfluit spelen er vrolijk op los. Zenuwachtig? Ben je gek. Moet je maar een horen. Later zal Rianne ook de dwarsfluitleerlingen van Truus begeleiden. Truus kon er die avond ook niet bij zijn. Maar dat ze met haar leerlingen goed had gerepeteerd was wel te horen. Helaas was de docent voor de koperblazers die dag ziek geworden. Dat ging helaas niet door.

De slagwerkers lieten,  onder leiding van Melvin en Marc, horen dat slagwerk niet alleen het slaan op een trom is maar dat daar meer bij komt kijken. Kijk maar eens naar alle verschillende slagwerkinstrumenten. Ook in het slagwerk zie en hoor je dat samenspel belangrijk is. 

Het was een mooie avond waarop klassiek, evergreens en popmuziek elkaar afwisselden. Zat je ook tussen het publiek en mocht je denken: ‘ik wil ook wel een instrument bespelen’. Meld je aan bij Harrie Klaassen. En schrik er niet voor terug als je al wat ouder bent. Er zijn genoeg die later zijn begonnen en veel plezier beleven aan het maken van muziek.

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_Voorspeelavond2012″]