Ga naar de inhoud

“WIE DE JEUGD HEEFT, HEEFT DE TOEKOMST!”

Workshop Slagwerk voor elke dirigent/instructeur en docent slagwerk met hart voor de jeugd

Wanneer:
zaterdag 12 mei 2012 van 10.00 tot 16.00 uur

Waar:
Gemeenschapshuis Huissen-Zand
Van Wijkstraat 31
6851 GL Huissen
telefoon: 026-3252439

Wie:

Jeugdslagwerkensemble van ‘De Volharding’, Huissen o.l.v. Melvin Puijn
Dutch Music Partners
Himalaya Music

Wat:
09.30 uur Inloop/ontvangst met koffie/thee
10.00 uur Welkom, uitleg over de workshop en achtergrondinformatie over de bezigheden van de BvO-comissie Instructeursopleidingen Slagwerk
10.20 uur Muzikale presentatie van de jeugdslagwerkgroep
11.30 uur Pauze
11.45 uur Uitleg over SOM: de modulaire opleiding slagwerk; voor- en nadelen
12.15 uur Repertoire Jeugdslagwerkensembles Dutch Music Partners
12.30 uur Lunch en tijd om te kunnen bijpraten met de collega’s
13.30 uur Nieuwe Juniorslagwerklijn en Jeugdbeleid HimalayaMusic
14.00 uur Gebruik van vernieuwende elementen in de slagwerkmuziek.
door Melvin Puijn m.m.v. de slagwerkgroep
15.00 uur Korte pauze, aansluitend gelegenheid tot vragen stellen
16.00 uur Sluiting

Hoeveel:
Aanmelden is noodzakelijk en mogelijk via: administratie@bvodi.nl vóór 5 mei 2012

BvO-leden betalen €10,-   inclusief lunchpakket/koffie/thee
Niet-leden betalen €17,50 inclusief lunchpakket/koffie/thee

De bijdrage dient te worden overgemaakt op rekeningnummer 884165 ten name van
Penningmeester Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs te Arnhem (N.B. géén afkortingen gebruiken!)

De BvO commissie Instructeursopleidingen Slagwerk heeft met plezier voor u deze workshop samengesteld, graag tot ziens op 12 mei a.s. !

Jeugdslagwerkgroep met instructeur Melvin Puijn

 

Jeugdslagwerkgroep van ‘De Volharding’ uit Huissen
Leiding: Melvin Puijn

Ontstaan
In februari 2010 werd een gratis snuffelcursus gegeven, bestaande uit 5 gezamenlijke lessen van een half uur, waarin de kinderen kennis konden maken met de slagwerkinstrumenten en zelf simpele trommeloefeningen konden doen. Hiervoor werd reclame gemaakt in de plaatselijke krant, via een mailbestand van kinderen op een wachtlijst én natuurlijk de mond-op-mond reclame. Na de cursus konden de kinderen nog even blijven kijken bij de repetitie van de slagwerkgroep. Aan de snuffelcursus hebben 11 kinderen meegedaan in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, waarvan er 9 op les zijn gegaan. Hiervan zijn er nu nog 6 over.

In januari 2011 waren de leerlingen zover dat er een jeugdslagwerkgroep gevormd kon worden. Samen met 4 jonge leden van de bestaande slagwerkgroep en nog 3 leerlingen die al eerder waren gestart, vormden zij de nieuwe jeugdslagwerkgroep van Muziekvereniging Volharding met als dirigent Melvin Puijn.

Activiteiten
Vanaf dat moment ging het niveau snel omhoog. Door het enthousiasme van de leerlingen en de dirigent werden de prestaties door het samenspelen van alle leerlingen verhoogd. Hierdoor was het mogelijk om in juni 2011 deel te nemen aan het Peeltoernooi. De groep kreeg hier de beoordeling goed tot zeer goed en maakte indruk op de jury door het grote aantal jeugdige spelers.

Na de zomervakantie werd er gerepeteerd voor een mooi optreden tijdens het jubileumconcert en het jaarlijkse slagwerkconcert in november 2011, waar dit jaar de slagwerkgroepen van Gendt en Doornenburg te gast waren. Vanaf december is de groep zich aan het voorbereiden op een druk maar leuk 2012. Op het programma staan 2 concoursen. De eerste is het CBOW Podium Concours in Hattem d.d. 2 juni 2012 en op 18 november het Podium Concours in Heel (Limburg). Verder zijn er 3 leerlingen doorgestroomd naar de grote slagwerkgroep.

Persoonlijke ontwikkeling
Naast al deze gezamenlijke plannen blijven de leerlingen zich ook persoonlijk ontwikkelen. 2 leerlingen hebben in december 2011 hun A-examen behaald en aankomend jaar zullen nog 9 leerlingen proberen hun A-examen te behalen. De muziekvereniging is erg trots op deze groep jonge slagwerkers en met inmiddels 20 kinderen op les groeit de hoop dat de groep nog vele jaren met plezier zal optreden.