Ga naar de inhoud

Voorspeelconcert zeer geslaagd

Dat je welkom was op de voorspeeldag van muziekvereniging Volharding kon je bij binnenkomst niet ontgaan. Tafels vol koeken, taart en andere lekkernijen nodigden je uit om met een kop koffie gauw een plaatsje te zoeken in de grote zaal in het Gemeenschapshuis Huissen Zand.

De leerlingen van de muziekvereniging hadden daar hún podium en lieten aan ouders, broertjes, zusjes, opa’s oma’s en wie het maar wilden, horen hoe mooi muziek maken klinkt.

Na een hartelijk welkom door Katja opende het opleidingsorkest, onder leiding van Jasper Arts, een paar vrolijke en spannende uren.

Spannend omdat je voor zoveel publiek, bibberend van de zenuwen, helemaal in je eentje of met een groepje, laat horen wat je hebt ingestudeerd.

En het klonk goed. Zoveel jonge, maar ook wat oudere leerlingen, en hun docenten. Ze maakten er wat moois van. Ook het startersorkest met leerlingen die nog maar kort muziekles hebben, lieten horen hoe snel je al met elkaar een aardig stuk muziek kunt maken.

Wie weet, speel je volgende jaar mee. Komen luisteren mag natuurlijk ook.

Katja Mensink wil je graag wat meer vertellen over opleidingen, leerlingen en docenten. Maar ook hoe je kunt oefenen op een instrument waarvan je denkt dat bij je past.

[picasa width=”450″ height=”300″ bgcolor=”#ffffff” autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”volhardinghuissen” album=”es_Voorspeelconcert2014″]